Guvernatorul regiunii rusești Voronej, situată la frontiera cu Ucraina, a spus că, deși toate dronele lansate de Armata Ucraineană au fost doborâte, bucăți din ele au lovit un depozit cu “obiecte explozive”, care au luat foc și au început să explodeze.

În jurul orei 9:30 (ora României) a fost declarată stare de urgență în localitatea din districtul Podgorensky, în care se află depozitul. O autostradă a fost închisă, iar localnicii sunt evacuați temporar. Guvernatorul a transmis că nu sunt victime și că la fața locului acționează serviciile de urgență și militarii.

Separat, Ministerul rus al Apărării a pretins că Armata Rusă a distrus două lansatoare de rachete antiaeriene Patriot, în urma unor atacuri cu rachete Iskander în regiunea Odesa. Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene a negat informația și a spus că, de fapt, rușii au distrus machete.

Surse: TASS, Reuters, Pravda.ua

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday