Joe Biden (81 de ani) a oferit primul interviu după dezbaterea cu Donald Trump (78 de ani) organizată de CNN. Interviul de 20 de minute, difuzat de ABC nu a fost realizat în direct, dar nu a fost editat, iar Biden a fost “provocator” și a minimalizat performanța sa din urmă cu opt zile.

CNN arată, într-un rezumat al celor mai importante momente, că întrebările comentatorului politic George Stephanopoulos s-au axat pe viitorul candidaturii democratului. Biden a respins categoric retragerea din cursa electorală și a declarat, despre prestația sa din timpul dezbaterii prezidențiale, că “a fost un eveniment rău. Nu există niciun indiciu al vreunei afecțiuni grave. Nu mi-am ascultat instinctele în ceea ce privește pregătirea și am avut o noapte proastă”. Legat de subiect, a mai spus că s-a simțit obosit din cauza unei “răceli foarte urâte” și chiar a fost testat pentru coronavirus. 

Oficialii de la Casa Albă au negat, inițial, că Biden a fost consultat de medic. Purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că președintele a fost examinat, ultima dată, de un medic în februarie. O zi mai târziu, Casa Albă a confirmat că președintele a trecut printr-un consult, iar mai apoi, purtătorul de cuvânt a completat că a fost vorba, de fapt de “un control verbal, o discuție cu mediul”. 

Mai departe, Biden și-a asumat “vina” pentru performanța slabă și a oferit o nouă explicație, aceea că a fost distras de faptul că Donald Trump continua să vorbească “fără rost” și să strige, chiar dacă microfonul său era oprit: “Nu dau vina pe asta, dar am lăsat asta să mă distragă”.

Pe parcursul interviului, a declarat că personalul medical de la Casa Albă i-a recomandat să facă investigații cognitive și neurologice și a completat că, dat fiind faptul că este președintele SUA, este examinat neurologic zilnic. Într-o analiză publicată, vineri, de CNN, corespondentul medical șef, dr. Sanjay Gupta, i-a sugerat lui Biden să facă mai multe teste cognitive și neurologice și să facă publice rezultatele.

Interviul a fost difuzat într-un moment-cheie, în care mai mulți guvernatori democrați, congresmeni și importanți donatori ai Partidului Democrat și-au exprimat îngrijorările și chiar au insistat pentru găsirea unui alt candidat. Întrebat despre diferența dintre el și Trump în sondajele de opinie, democratul a răspuns că el crede că-l poate învinge pe Trump și a făcut apel la sondajele din 2020, care-l plasau tot pe locul doi. Biden a spus că, în ciuda ratei scăzute de aprobare, “nu este greu să candidezi împotriva unui mincinos patologic”. 

În cele din urmă, a răspuns că singurul mod în care se va retrage din cursa electorală este dacă “Dumnezeu Atotputernicul va coborî din cer și ar spune: <<Joe, ieși din cursă>>. Dar Domnul Atotputernic nu coboară”. 

Întreg interviul lui George Stephanopoulos cu Joe Biden, în limba engleză: 

Sursă alternativă: CNN
Foto: captură ABC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday