O persoană cu informații despre strategia procurorului Smith a declarat pentru The New York Times că acesta are de gând să continue cele două investigații până după alegerile prezidențiale din noiembrie. Smith consideră, potrivit sursei, că mandatul și autoritatea sa nu depinde de o schimbare a administrației la Casa Albă și se prelungesc până ce este revocat oficial din funcție. 

Într-unul din cazuri, Trump este acuzat de complot pentru subminarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, iar în cel de-al doilea, este cercetat pentru păstrarea de documente clasificate din timpul președinției sale, la locuința sa din Florida. 

Decizia lui Smith vine după hotărârea Curții Supreme privind imunitatea președintelui. NY Times scrie că aceasta a amânat, efectiv, cazul de interferență în alegerile din 2020 până după scrutinul din acest an. De cealaltă parte, judecătorul din procesul privind plățile făcute către Stormy Daniels a anunțat că este de acord să amâne până pe 18 septembrie pronunțarea sentinței. De menționat, la finalul lunii mai Trump a fost găsit vinovat de jurați pentru toate cele 34 de capete de acuzare. În același timp, judecătorul din dosarul documentelor clasificate a refuzat să stabilească o dată de judecată.

Există preocupări majore în ceea ce privește momentul în care cazurile federale ale fostului președinte ar putea ajunge la judecată, scrie The New York Times, în mare parte pentru că el ar putea ordona abandonarea lor, dacă va reveni la Casa Albă. În timp ce juriștii Departamentului de Justiție spun că sunt autorizați să depună acuzații penale împotriva unui președinte ales, această perspectivă nu ar avea precedent. 

Sursă: The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday