Luni, Armata Rusă a lovit aerodromul din Poltava cu rachete balistice. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Iurii Ignat, a comentat că bilanțurile anunțate de “organele rusești de propagandă sunt exagerate”, dar că, într-adevăr, s-au înregistrat “pierderi de echipamente militare”.

Mai târziu, generalul-locotenent Mykola Oleshchuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, a anunțat că piloții militari ucraineni au bombardat un depozit de muniții din Crimeea. Guvernatorul impus de ruși în teritoriu a declarat că apărarea antiaeriană este activă și că au fost doborâte patru ținte.

Ucraina a efectuat mai multe atacuri împotriva țintelor rusești din Crimeea ocupată și din vecinătatea acesteia, degradând puternic Flota rusă din Marea Neagră. Forțele ucrainene au lovit aproximativ 15 sisteme rusești de apărare aeriană din Crimeea în ultimele două luni, potrivit declarațiilor făcute de Armata Ucraineană. Aceasta susține că peste 15 stații radar și mai mult de 10 centre de control din peninsulă au fost, de asemenea, lovite.

Surse: PravdaUA, Kyiv Independent 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday