Update ora 22. Poliția din Uttar Pradesh a anunțat că cel puțin 116 persoane și-au pierdut viața, pe fondul busculadei din timpul adunării religioase. Inspectorul general a declarat că va întocmi un raport împotriva organizatorilor evenimentului, pentru depășirea numărului de participanți.

Știrea în formă inițială. Incidentul s-a petrecut în timpul unei adunări religioase hinduse, organizată în satul Mughalghari, din Uttar Pradesh, în nordul Indiei, la 45 km de capitala New Delhi. Oamenii se aflau acolo pentru a-l sărbători pei zeul hindus Shiva. 

Medicii de la statul Uttar Pradesh au transmis că până acum 87 de persoane au fost declarate moarte, după ce au fost strivite de mulțime, iar alte 150 de persoane au fost rănite, într-o busculadă. Bilanțul victimelor este încă provizoriu, iar cifrele sunt așteptate să crească în orele următoare. 

Deși cauza incidentului este neclară, autoritățile dau vina pe vremea caldă și umedă, care ar fi putut duce la condiții inconfortabile și panică. “Nu era nicio cale de ieșire și toată lumea a căzut unii pe alții, având loc o debandadă. Când am încercat să ies, erau motociclete parcate afară, care mi-au blocat calea. Mulți au leșinat, în timp ce alții au murit” a declarat una dintre persoanele rănite. 

Surse: DW, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday