Judecătorul James Cain, numit de fostul președinte republican Donald Trump, a dat dreptate unui grup de 16 state cu guvernatori republicani, între care Louisiana, Florida și Texas. El a arătat, în hotărâre, că suspendarea aprobărilor pentru exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL) este “complet lipsită de rațiune și logică” și că “probabil statele vor reuși să demonstreze că pauza este arbitrară, neconstituțională și contravine legii privind gazele naturale”.

Cain a mai transmis că măsura depășește domeniul de autoritate al Departamentului Energiei. Un purtător de cuvânt a declarat că instituția nu este de acord cu decizia și că va analiza modul în care va răspunde. 

La începutul anului, Administrația Biden a abilitat Departamentul să analizeze impactul economic și cel asupra mediului, atunci când aprobă solicitări de exporturi de GNL către Asia și Europa, care are nevoie de livrări după ce și-a redus dependența de sectorul energetic al Rusiei. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday