Orban efectuează prima vizită în Ucraina de la debutul războiului. Premierul maghiar va discuta cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, despre oportunitățile de creare a păcii și despre relațiile bilaterale.

Vizita lui Orban în Ucraina vine la o zi după ce Ungaria a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene. Momentul a creat ample îngrijorări la nivelul blocului comunitar, mai ales legate de ajutorul acordat Ucrainei, întrucât premierul maghiar este unul dintre puținii lideri europeni care a mai păstrat legăturile cu Vladimir Putin în urma invaziei și s-a opus deschis sprijinului occidental pentru Ucraina. 

În octombrie 2023, Orban s-a întâlnit cu Putin la un summit regional de la Beijing, devenit astfel primul lider din UE care a participat la o întâlnire cu președintele rus, de la debutul invaziei din Ucraina. 

De altfel, Orban a criticat public ajutorul financiar și militar al Europei pentru Kiev și a blocat un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, timp de mai multe săptămâni. 

Sursă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday