Printr-o scrisoare adresată judecătorului Juan Merchan și publicată de Associated Press, avocații lui Trump arată că decizia Curții Supreme a SUA, care prevede imunitate totală pentru actele făcute de Trump ca președinte, ar trebui să ducă la eliminarea unor probe, inclusiv postările lui Trump pe rețelele de socializare despre fostul avocat Michael Cohen, pentru că acestea au fost făcute în calitate de președinte. Astfel, decizia juraților, care l-au găsit pe Trump vinovat pentru 34 de infracțiuni privind falsificarea registrelor contabile pentru a ascunde plățile către actrița porno Stormy Daniels, ar fi fost viciată și, în opinia avocaților lui Trump, ar trebui anulată.

Curtea Supremă a decis luni că foștii președinți au o largă imunitate împotriva urmăririi penale. Ulterior, președintele Joe Biden a criticat decizia, arătând că ea îl face pe președintele SUA un fel de rege, fără a mai putea limita în vreun fel acțiunile sale potențial ilegale.

Judecătorul Merchan a stabilit anterior data de 11 iulie pentru pronunțarea pedepsei. Nu este clar dacă o eventuală achitare sau anulare a procesului în care Donald Trump a fost deja găsit vinovat ar acționa în favoarea sa, în cursa pentru Casa Albă.

Sursa: AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday