În prima repriză, ambele echipe au avut câte un singur șut pe poartă, deși portughezii au controlat mai mult timp mingea. Și în repriza secundă, portughezii și-au impus jocul și au atacat constant, însă slovenii s-au apărat la fiecare fază. După cele 90 de minute, scorul a fost 0-0.

În prelungiri, slovenul Jan Oblak i-a apărat un penalty lui Cristiano Ronaldo, în minutul 104. În 115, Benjamin Sesko a interceptat o minge pasată greșit de fundașul portughez Pepe și a scăpat singur cu portarul, însă Diogo Costa a blocat șutul.

La loviturile de departajare, portughezii au punctat prin Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes și Bernardo Silva, în timp ce portarul Diogo Costa a apărat cele trei lovituri ale slovenilor.

Mai departe, Portugalia va juca cu Franța, vineri, la Hamburg. În celelalte meciuri din sferturile de finală, se vor întâlni Anglia – Elveția și Spania – Germania.

Pentru ultimele două locuri în sferturi”, se vor disputa meciurile România – Olanda, marți de la ora 19, respectiv Austria – Turcia, marți de la ora 22.

Foto: uefa.com/euro2024

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday