Avionul Boeing 787-9 Dreamliner al Air Europa, care avea la bord 325 de pasageri, zbura de la Madrid la Montevideo când a avut loc incidentul, a transmis compania aeriană. Zborul UX045 a fost deviat către aeroportul Natal din nord-estul Braziliei.

Deasupra Atlanticului, aproape de coasta braziliană, avionul a traversat turbulențe severe. După aterizare, a fost întâmpinat de o flotă de ambulanțe, iar unii răniți au fost transportați la spital, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Presa locală relatează că echipele de medici aflați la fața locului au îngrijit cel puțin 30 de pasageri de diferite naționalități și că 10 dintre ei au fost transportați la spital. Pacienții s-au lovit cu capul de plafonul aeronavei în timpul turbulențelor și au suferit răni, inclusiv fracturi craniene și escoriații, au precizat medicii.

Incidentul are loc la câteva săptămâni după ce un zbor Singapore Airlines a traversat turbulențe severe deasupra Myanmar. Zeci de persoane au fost atunci rănite, iar un cetățean britanic a decedat. De asemenea, la sfârșitul lunii mai, o aeronavă care zbura pe ruta Doha – Dublin a întâmpinat turbulențe severe, deasupra Turciei. Șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday