Comisia Europeană a constatat că opțiunea pe care Meta o oferă ”forțează utilizatorii să își dea consimțământul pentru (utilizarea) datelor lor personale și nu le oferă o versiune mai puțin personalizată, dar echivalentă a rețelelor sociale ale Meta”. Gigantul tehnologic a lansat serviciul de abonament fără reclame pentru Facebook și Instagram în Europa în noiembrie anul trecut.

Dacă concluziile preliminare al investigației Comisiei Europene sunt confirmate, Meta riscă o amendă o amendă de până la 10% din veniturile sale anuale globale. Pe baza rezultatelor companiei din 2023, aceasta ar însuma 13,5 miliarde de dolari.

Anunțul Comisiei Europene vine la o săptămână după ce a acuzat Apple (AAPL) că a încălcat reglementările UE în vigoare, împiedicând dezvoltatorii de aplicații să direcționeze în mod liber consumatorii către servicii mai ieftine.

Surse: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday