Ministerul Apărării Naționale (MApN) transmite, într-un comunicat de presă, că încă trei avioane F-16 Fighting Falcon achiziționate de România din Norvegia au ajuns la Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Ele vor intra în dotarea Escadrilei 48 Vânătoare din cadrul Bazei 71 Aeriană.

În context, ministrul Angel Tîlvăr a declarat că, după recepționarea tuturor celor 32 de aeronave, Româna va putea încheia prima etapă a programului “Avion multirol al Forțelor Aeriene”. “Operaționalizarea următoarelor două escadrile de aeronave F-16, la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu, va contribui semnificativ la întărirea securității României și flancului estic al NATO, prin executarea de misiuni de apărare a spațiului aerian național și aliat cu trei escadrile, de pe trei baze aeriene, prin Serviciul de Luptă Permanent de  Poliție Aeriană”, a adăugat ministrul.

În informarea de presă, ministerul a evidenția și importanța înființării centrului european de instruire F-16, de la Fetești, care “a sporit semnificativ capacitatea Forțelor Aeriene de a-și pregăti într-un timp mult mai scurt piloții care să opereze aceste aeronave”.

Foto: MApN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday