Acordul stabilește angajamentul Uniunii Europene de a sprijini Ucraina în nouă domenii ale politicii de securitate și apărare – inclusiv livrările de armament, instruire militară și cooperarea în industria de apărare, potrivit Reuters.

Pentru prima dată, acest acord va consacra angajamentul tuturor celor 27 de state membre de a oferi Ucrainei un sprijin amplu, indiferent de orice schimbări instituționale interne”, a declarat Zelenski.

Acordul încheiat astăzi, alături de cele semnate de Ucraina cu Lituania și Estonia, vine în completarea alte acorduri similare. Țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Franța și Germania au încheiat astfel de acorduri bilaterale cu Kievul. Oficialii recunosc că acordurile nu au aceeași semnificație cu pactul de apărare reciprocă dintre națiunile NATO, ci sunt angajamente de a oferi Ucrainei arme și alte ajutoare pentru a-și consolida propria securitate și a descuraja orice invazie viitoare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday