Quorn este o binecunoscută companie britanică care produce alimente vegetale alternative la carne, preparate dintr-o microproteină obținută prin procesarea unui tip de ciupercă, cunoscută sub denumirea științifică “Fusarium venenatum”.

În compoziția noilor preparate se vor regăsi carne naturală,  amestecată cu microproteină, iar ele vor intra în vânzare la finalul anului. Totuși, pe etichetă nu se va regăsi logo-ul companiei, care este asociată numai cu produsele care nu conțin deloc carne, a explicat directorul general.

Decizia vine pe fondul scăderii vânzărilor de produse din microproteină cu 6,5% în 2023, și pare să sugereze o reorientare a Quorn către cei ce aleg să reducă consumul de carne, mai degrabă decât să devină vegani sau vegetarieni (cunoscuți și ca “flexitarieni”). Numărul acestora a crescut cu până la 20% în ultimii șase ani în Marea Britanie, astfel că ei reprezintă 10% din populație, potrivit datelor colectate de Kantar.

Directorul companiei a indicat și că oferirea de alternative pentru consumatorii de carne este o oportunitate pentru a decarboniza, în parte, sistemul alimentar, dar poate fi văzută și ca o formă de îngrijire a sănătății publice. La nivel mondial, obținerea de produse din carne și lactate este asociată cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday