După ultimele meciuri din faza grupelor, România și-a aflat adversarul din optimi. Naționala va întâlni Olanda, pe 2 iulie la Munchen. Meciul va avea loc de la ora 19 (ora României). În cazul în care va trece mai departe, în sferturi, România va juca împotriva câștigătoarei dintre Austria și Turcia.

În ultimele meciuri din Grupa F, Georgia a reușit surpriza și a învins Portugalia, cu 2-0, rezultat în urma căruia și-a asigurat calificarea în faza următoare. În celălalt meci, Turcia a învins Cehia cu 2-1, printr-un gol marcat în prelungiri, iar turcii merg și ei mai departe de pe locul doi.

Meciurile din optimi vor avea loc începând cu 29 iunie. Belgia – Franța poate fi considerat cel mai interesant meci din această fază a grupelor.

Programul optimilor de finală:

  • 29 iunie:  Elveția – Italia, Germania – Danemarca.
  • 30 iunie: Anglia – Slovacia, Spania – Georgia
  • 1 iulie: Portugalia – Slovenia, Franța – Belgia
  • 2 iulie: România – Olanda, Austria – Turcia.

România și Slovacia au terminat ultimul meci din grupe, miercuri seara, la egalitate, scor 1-1. În urma acestor rezultate, toate cele patru echipe au acumulat câte patru puncte. România a câștigat grupa datorită golaverajului. Belgia s-a clasat pe al doilea loc, iar Slovacia pe locul trei. Ucraina a părăsit competiția deși are mai multe puncte decât alte echipe de pe locul trei, din alte grupe.

Rezumatul meciului. A doua repriză:

Slovacii au început mai bine a doua repriză și și-au creat două șanse de a înscrie în primele minute de după reluarea jocului. România a echilibrat jocul și a avut, de asemenea, două ocazii importante de a marca, în decurs de un minut. Răzvan Marin a șutat periculos din marginea careului, portarul Dubravka a respins, ulterior mingea a ajuns la Denis Drăguș care a șutat puțin pe lângă vinclu.

După doar două minute, interval în care a început să plouă torențial, slovacii au avut o mare ocazie de a înscrie. Niță a scos cu piciorul un șut pe jos expediat din marginea careului. În minutul 65, Slovacia a avut din nou o ocazie de a înscrie, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara porții apărate de Niță.

Prima repriză:

Meciul dintre România și Slovacia a început într-o notă de echilibru. În minutul 10, România a avut o mare șansă de a înscrie. Andrei Rațiu a șutat din colțul careul, portarul slovac Dubravka a respins, mingea a ajuns la Ianis Hagi care a șutat mult peste poartă.

Slovacii au deschis scorul prin Ondrej Duda, în minutul 24, după o lovitură cu capul din mijlocul careului. România a egalat dintr-un penalty acordat după intervenția VAR, pentru un fault la marginea careului asupra lui Ianis Hagi, în minutul 37. Răzvan Marin a transformat cu siguranță. Tricolorul au mai avut o șansă de a înscrie, în minutul 43, prin Denis Drăguș. după un contraatac, dar la cabine s-a intrat cu scorul de 1-1.

În celălat meci, Belgia și Ucraina se află la egalitate, scor 0-0. În urma acestor rezultate, România este pe primul loc. Clasamentul în grupă, în timp real.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday