Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat la conferința de presă rezultatul votului pentru alegerea președintelui USR. El a declarat că au votat 11.333 de membri, din peste 25 de mii cu drept de vot. Astfel, Gabriel Filip a obținut 310 voturi, Radu Hossu – 1.471, Cristian Seidler – 1.873 și Elena Lasconi – 7.701. “Cu un procent de 68,14% din voturile exprimate, Elena Lasconi este noul președinte al USR”, a încheiat Moșteanu.

Elena Lasconi le-a mulțumit colegilor pentru “încrederea acordată prin vot” și a transmis că “de astăzi începe reconstrucția USR-ului și vom lucra mai uniți, mai determinați ca niciodată. În joc este pierderea democrației din România. Poate nu întâmplător am câștigat mandatul, de ziua Drapelului. Sunt mândră că sunt româncă”.

Alte declarații ale Elenei Lasconi:

  • “Concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele și mimarea că ar consulta populația din patru în patru ani le-au adus românilor dispreț, furt din buzunare. Asta a dus la slăbirea statului, din punctul meu de vedere. Puterea poporului înseamnă putere în fiecare zi și nu doar din patru în patru ani”.
  • “La Câmpulung am demonstrat că pot să construiesc punți între generații și să unific oamenii în jurul unor valori ca munca, respectul și eficiența în a reconstrui societatea. Asta o să fac și în USR. Așa cum e într-un oraș, după alegeri reprezinți fiecare cetățean din oraș, așa o să fac și în USR”.
  • “O să depun candidatură [n. r. pentru alegerile prezidențiale]. Pe data de 29 o să avem congres, probabil că o să fim mai mulți din USR care vor să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale”.

Funcția de președinte al USR a rămas vacantă după demisia lui Cătălin Drulă, pe 10 iunie. Acesta a renunțat la funcție pe fondul rezultatelor înregistrate de partid la alegerile europarlamentare și locale. La alegerile europene, alianța USR cu PMP și Forța Dreptei nu a obținut decât trei mandate, iar la locale, a pierdut Primăria Brașov și Primăria Sectorului 1.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday