Aproximativ 28% din cei 56 de mii de respondenți la sondajul PwC, “Hopes and Fear 2024”, au declarat că este “foarte sau extrem de probabil” să își schimbe locul de muncă în următoarele 12 luni, comparativ cu 19% la ediția din 2022 și 26% la cea din 2023. 

Rezultatele mai arată că salariații sunt deschiși în privința noilor tehnologii, precum inteligența artificială și, pe fondul creșterii volumului de muncă și a incertitudinii legate de locul de muncă, aceștia sunt preocupați de perfecționarea profesională. Circa 45% dintre angajați au afirmat că s-au confruntat cu creșterea volumului de muncă și cu un ritm accelerat al schimbărilor la serviciu în ultimul an.

Dintre angajații care folosesc zilnic inteligența artificială generativă (GenAI) la serviciu, 82% au declarat că se așteaptă ca acesta să îi ajute să-și îmbunătățească aptitudinile în următoarele 12 luni. De asemenea, aproape jumătate consideră că GenAI va contribui la creșterea salarială, în timp ce două treimi să le îmbunătățească calitatea muncii.

Sursă: Reuters

Foto: Yuri Arcurs | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday