Colaborarea noastră cu OpenAI reprezintă un pas revoluționar în lupta împotriva amenințării tot mai mari, dar trecute cu vederea, a rezistenței la antimicrobiene. AI generativă deschide o nouă oportunitate de a accelera descoperirea de noi antimicrobiene și dezvoltarea de tehnologii personalizate, create special, în lupta împotriva agenților patogeni rezistenți la medicamente. Acest parteneriat subliniază angajamentul nostru de a aborda provocările semnificative de sănătate cu care se confruntă oamenii din întreaga lume“, a transmis Eli Lilly.

Inteligența artificială avansată are potențialul de a oferi descoperiri inovatoare în domeniul farmaceutic și ne angajăm să lucrăm împreună cu liderii din industrie pentru a oferi beneficii tangibile pacienților. Suntem încântați să lucrăm cu Lilly pentru a găsi noi modalități de a trata infecțiile microbiene“, a precizat și OpenAI

Compania farmaceutică americană Eli Lilly a promis în 2020 că va investi o sută de milioane de dolari pentru a descoperi noi medicamente pentru bacteriile superrezistente, parte a proiectului AMR Action – un fond de un miliard de dolari care își propune să aducă pe piață între două și patru antibiotice noi până în 2030.

Rezistența la antimicrobiene (AMR) afectează țări din toată lumea. Utilizarea abuzivă și excesivă a antimicrobienelor la oameni, animale și plante sunt principalii factori în dezvoltarea agenților patogeni rezistenți la medicamente. Organizația Mondială a Sănătății și experții au avertizat în repetate rânduri că tot mai multe bacterii devin rezistente la antibiotice, ceea ce ridică noi provocări în domeniul sanitar.

Bacteriile, virusurile, ciupercile și paraziții s-au modificat în timp și nu mai răspund la medicamente, iar infecțiile au devenit mult mai greu de tratat. Exponențial a crescut și riscul de răspândire a bolilor severe și chiar a deceselor. Potrivit statisticilor, în SUA, peste 2,8 milioane de infecții devin rezistente medicamente în fiecare an.

Surse alternative: Eli Lilly, Reuters

Foto: Pop Nukoonrat | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday