O parte a parlamentului kenyan este în flăcări, după ce protestatarii au luat cu asalt clădirea în timpul ședinței în care era votată o nouă lege fiscală. Manifestațiile, care durează de mai multe zile, au devenit violente, iar poliția pare a fi deschis focul asupra demonstranților. Potrivit CNN, care are o echipă în capitala Nairobi, cadavre pot fi văzute pe străzile orașului, magazinele au fost închise, iar transportul public suspendat. 

În timp ce poliția se lupta cu demonstranții pentru a-i împiedica să intre în parlament, demnitarii au fost evacuați printr-un tunel al clădirii. 

La protest ia parte și Auma Obama, sora vitregă a fostului președinte al Statelor Unite, Barack Obama, potrivit CNN.

Președintele kenyan a spus că dorește să poarte un dialog cu protestatarii pe care îi susține, însă forțele de ordine au acționat violent împotriva acestora. Autoritățile sunt acuzate că au arestat mai multe persoane cunoscute la nivel național, chiar înaintea protestului anunțat astăzi.

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday