Compania germană precizează, într-un comunicat, că “nu va putea suporta fără ajutorul pasagerilor costurile suplimentare, în creștere și succesive”, rezultate din reglementările ce vor intra în vigoare în următorii ani, iar suprataxa va fi aplicată de toate companiile din Grupul Lufthansa, care include și care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines.

Suprataxa intră în vigoare pentru biletele rezervate din data 26 iunie 2024, cu plecare din țările europene după data de 1 ianuarie 2025.

Compania precizează că suprataxa va acoperi costurile ETS (pentru decarbonizare), regulamentul european pentru combustibil sustenabil (care va intra în vigoare de anul viitor) și schema ONU de reducere a emisiilor. De asemenea, se profilează și posibilitatea unei noi taxe pe kerosen.

Lufthansa avertizează de mult timp că noile reglementări de mediu vor duce la scumpirea biletelor pentru avioanele care pleacă sau fac escală pe aeroporturile din Europa, dar autoritățile au explicat că, în majoritatea cazurilor, costul suplimentar va fi de doar 2 euro pentru o călătorie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday