Directorul general al Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, a recunoscut că lipsa motoarelor împiedică compania să producă suficiente aeronave, dar are dificultăți de aprovizionare și cu piesele necesare pentru cabina avioanelor. Imediat după aceea acțiunile companiei europene au scăzut cu până la 11,5%, angrenând scăderi și ale acțiunilor altor companii din sectorul aerospațial.

Airbus a amânat până în 2026-2027 obiectivul de a produce 75 de avioane pe lună din gama A320. Este a doua oară, după pandemie, când producătorul european de aeronave se vede nevoit să schimbe această țintă. 

Airbus încearcă să preia o divizie a Spirit AeroSystems, care produce componente de avioane, dar Bloomberg a anunțat astăzi că rivalul american, Boeing a făcut o ofertă de preluare pentru toată compania. Boeing poartă negocieri cu Spirit încă din luna martie, în încercarea de a îmbunătăți calitatea componentelor folosite în construcția aeronavelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday