Ploile abundente din Guangdong provoacă inundații și alunecări de teren, la doar două luni după un eveniment similar, în urma căruia au murit circa 50 de oameni. Pe fondul precipitațiilor peste medie, râurile Shiku și Songyuan au ieșit din matcă, iar până acum au fost înregistrate 47 de decese legate de inundații, cele mai multe în orașul Meizhou. 

Între timp, nordul Chinei este afectat de secetă, chiar în perioada recoltării culturilor. De la începutul lunii, s-au înregistrat temperaturi între 30 și 40 de grade Celsius, ceea ce pune presiune pe sectorul energetic și sistemul de sănătate și duce la uscarea plantelor. Condiții severe de secetă au fost înregistrate la zeci de puncte de observare din provincia Henan, iar la alte 20 de stații din provinciile învecinate Hebei și Shandong au fost măsurate temperaturi record pentru această lună. 

Sursă: The Guardian 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday