Deși Barcelona a luat în trecut măsuri drastice împotriva închirierilor fără licență, chiriile au continuat să crească. Astfel, municipalitatea din Barcelona nu va mai acorda licențe noi și nu le va reînnoi pe cele existente, astfel încât din 2029 nicio locuință nu va mai putea fi închiriată de turiști. În prezent, există aproximativ 10.000 de unități de cazare. Primarul Barcelonei, Jaume Collboni, a argumentat decizia din cauza prețurilor mari pe care nici măcar localnicii nu și le permit.

Măsura va fi luată pentru a controla creșterea chiriilor, în condițiile în care acestea au crescut cu 14% în ultimul an. Collboni a declarat căeste nevoie de o ofertă mai mare de locuințe, iar măsurile pe care le prezentăm astăzi sunt menite să asigure asta, astfel încât oamenii obișnuiți, cu venituri medii, să nu fie nevoiți să se mute din oraș, deoarece nu își pot plăti chiria. Această măsură nu va schimba situația de la o zi la alta, deoarece aceste probleme necesită timp. Dar cu această măsură marcăm un punct de cotitură“.

Sursă alternativă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday