În Grecia, incendiul, unul dintr-un număr mare active în acest moment, a izbucnit în orașul Vari, aflat la 30 km sud de centrul Atenei. Acesta s-a extins din cauza vântului puternic, al uscăciunii și temperaturilor extrem de ridicate și, potrivit autorităților, pare să fi fost provocat intenționat. 

Două localități din apropiere au fost evacuate. Zeci de pompieri și avioane cu apă au intervenit și au reușit să calmeze flăcările. 

Un purtător de cuvânt al serviciilor de pompieri a declarat că echipajele se luptă să facă față valului de incendii, adăugând că “aproape la fiecare 10 minute izbucnește un nou incendiu”. Pe fondul valului de căldură, mai mulți turiști străini au murit sau au dispărut în timp ce făceau drumeții. Cel puțin cinci turiști au fost găsiți morți pe insulele grecești în ultimele săptămâni.

Incendiile de vegetație au afectat și Turcia, unde două sate au fost evacuate. Sute de pompieri și voluntari, ajutați de 15 avioane cu apă, au luptat cu incendiile izbucnite marți, reușind să țină sub control două, în nord-vestul țării, din peninsula Gallipoli și Eceabat. Autoritățile consideră că incendiul din Eceabat a izbucnit din cauza unui foc pornit pentru arderea deșeurilor agricole, care s-a extins accidental într-o pădure. Miercuri, alte patru incendii au fost raportate în vestul țării.

Ministerul turc al Sănătății a transmis că cinci persoane au murit și zeci au fost rănite, 10 dintre ele grav, în timp ce incendiile de vegetație au cuprins peste noapte mai multe sate din sud-estul kurd al Turciei.

Surse alternative: The Independent, AP News

Sursa foto: @firehorse249791 | Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday