Consiliul de administrație al școlilor din Los Angeles a votat cu scorul de 5 la 2 pentru interzicerea telefoanelor mobile în incinta școlii, începând din ianuarie 2025, pe tot parcursul zilei, inclusiv în pauze. Are la dispoziție un termen de 120 de zile pentru a elabora măsurile de aplicare.

Autoritățile au explicat că la baza deciziei stă faptul că telefoanele mobile (și rețelele de socializare) afectează negativ atenția elevilor, provoacă anxietate și sunt mijloace ce permit hărțuirea cibernetică (cyberbullying). Măsura va afecta aproximativ 429 de mii de elevi din cel de-al doilea district școlar ca mărime din SUA.

“Elevii folosesc telefoanele pe ascuns în școală, în timpul orelor de curs sau stau cu capul în ecrane când merg pe holuri. Nu vorbesc între ei și nu se joacă la prânz sau în pauză pentru că au AirPods (căști wireless)” a spus unul dintre membri consiliului. Ei susțin că “limitarea utilizării telefoanelor mobile și a accesului la rețelele de socializare în timpul zilei de școală crește performanța academică și are efecte pozitive asupra sănătății mintale a elevilor”.

Utilizarea de către minori a telefoanelor și, în special, a rețelelor de socializare, “a declanșat o criză a sănătății mintale” după cum a afirmat săptămâna aceasta responsabilul cu sănătatea publică al Administrației Biden. Acum, toți membrii consiliului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la daunele pe care le provoacă utilizarea telefoanelor mobile și a rețelelor de socializare asupra elevilor. 

Printre opțiunile sugerate pentru confiscarea telefoanelor mobile se numără utilizarea unor dulapuri în care acestea ar putea fi încuiate pe timpul zilei sau blocarea accesului la rețelele de socializare. Cu toate acestea, unii părinți doresc ca copiii lor să aibă telefoane mobile pentru siguranță și comunicare, iar din acest motiv administratorii școlii spun că interdicția ar putea fi dificil de aplicat.

Surse alternative: LA Times, USA Today

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday