Vasile Iliuță, recent reales președinte al Consiliului Județean, vicepreședintele Constantin Beștea, secretarul general al instituției, Aurel Paraschiv și consilierii județeni Iulia Tudor și Gabriel Dima au fost trimiși în judecată în stare de libertate de către Direcția Națională Anticorupție. Pe lângă ei, sunt vizați firma de pază SC Nylvyan SRL și un reprezentant al acesteia.

Procurorii informează, într-un comunicat de presă, că în decembrie 2020, Iliuță a încheiat trei contracte cu SC Nylvyan SRL pentru paza unor obiective ale Consiliului Județean, deși firma nu avea licență de funcționare. De asemenea, se mai arată că firma nu a îndeplinit criteriile pentru participarea la licitațiile publice, iar consilierii Tudor și Dima au întocmit mai multe note explicative “înlesnind în acest fel câștigarea licitațiilor” de către Nylvyan SRL. 

Pe lângă acestea, vicepreședintele Beștea și secretarul general al județului, Aurel Paraschiv, au înaintat către DNA documente din care să reiasă faptul că instituția nu a suferit niciun prejudiciu, îngreunând astfel cercetările lansate de Direcție. 

În dosar, DNA a dispus măsuri asiguratorii pentru o clădire care aparține președintelui Consiliului Județean. Cauza va fi judecată de către Tribunalul Călărași.

Foto: Facebook/Vasile Iliuta

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday