Meteorologii au emis o nouă avertizare Cod Galben de caniculă, valabilă mâine, în Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, au emis și o avertizare Cod Portocaliu de caniculă, valabilă tot de mâine, în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei. În zonele menționate se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Meteorologii precizează că, în aceste zone, local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic urmând să se mențină accentuat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday