Acțiunile companiei producătoare de cipuri au urcat astăzi cu 3,2%, până la 135 de miliarde dolari, iar capitalizarea sa de piață a crescut la peste 3,326 mii de miliarde de dolari, la doar câteva zile după ce a depășit Apple și a ajuns pe locul doi în topul celor mai valoroase companii.

De la începutul anului, acțiunile Nvidia au crescut cu 173%, Spre comparație, cele ale Microsoft au crescut cu 19%. Progresul se datorează cererii foarte mari pentru cipurile sale, care a depășit cu mult oferta, pe măsură ce giganții tehnologici Microsoft, Meta și Alphabet (care deține Google), se întrec pentru a-și dezvolta sistemele de inteligență artificială.

Valoarea de piață a companiei a crescut de la o mie de miliarde de dolari la două mii de miliarde de dolari în doar nouă luni, în februarie, și a urcat în trei luni la trei mii de miliarde de de dolari, în iunie.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday