Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de caniculă, valabile miercuri, 19 iunie. Prima, Cod Galben este valabilă în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală. Temperaturile maxime în aceste zone se vor situa în general între 32 și 35 de grade, iar local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

A doua avertizare, Cod Portocaliu va fi valabilă în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

De asemenea, vor fi nopți tropicale, în unele zone fiind așteptate temperaturi minime de 20 de grade. Meteorologii precizează că în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday