Amos Hochstein, consilierul principal al președintelui Joe Biden pe probleme de energie, a făcut anunțul pentru Financial Times. Oficialul a adăugat că prețurile la pompă sunt “încă prea mari pentru mulți americani” și ar dori să le vadă scăzând puțin mai mult. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că piața este aprovizionată suficient de bine pentru a asigura un preț cât mai scăzut posibil pentru consumatorii americani”.

Comentariile sale pe fondul dezacordului unora dintre alegătorii americani cu privire la modul în care președintele Biden a gestionat economia. Financial Times amintește că președintele a promis reducerea costurilor pentru serviciile medicale sau a taxelor bancare, în încercarea de a reduce inflația. Totuși, orice decizie a lui Biden de a apela din nou la rezerva strategică ar înfuria electoratul republican, care deja îl acuză că abuzează de ea. De altfel, actualul președinte a exploatat rezerva strategică mai mult decât oricare din predecesorii săi, subliniază FT.

Prețul mediu al benzinei era, duminică, de 3,45 de dolari/galon, mai mic decât anul trecut, dar cu peste 50% mai mare decât în vremea în care Donald Trump era președinte, scrie publicația britanică citând datele furnizate de grupul auto AAA. În ciuda faptului că președintele poate lua măsuri limitate pentru a influența prețul la pompă, șoferii l-au criticat pe Biden. 

De altfel, și rivalul politic Donald Trump s-a folosit de prețurile la carburanți pentru a critica politicile Administrației Biden orientate către “energia verde”. Trump a declarat că, dacă va fi reales, că “vom fora și vă vom reduce costurile energiei”. FT subliniază, însă, că sub conducerea lui Biden, Statele Unite au atins niveluri record de producție de petrol și gaze naturale și exportă mai mult decât în Administrația Trump.

Rezerva strategică a Statelor Unite a fost înființată în urmă cu aproape jumătate de secol pentru a stopa creșterea prețului petrolului în perioadele în perioadele de întrerupere a aprovizionării, explică Financial Times. Biden a folosit rezerva în 2021 și 2022, când prețurile țițeiului au crescut, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday