Două persoane au fost reținute și trei au fost plasate sub control judiciar, toate fiind cercetate pentru trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului și supunere la muncă forțată sau obligatorie. DIICOT arată că, în ultimii trei ani, una dintre persoane, care administrează o fundație din municipiu, a adăpostit minori, cu scopul de a-i supune la muncă și de a folosi în scop personal donații primite în numele acestora.

Persoana în cauză și angajații săi (inculpați și ei în dosar) au agresat fizic și psihic cinci minori, i-au exploatat prin muncă și i-au forțat să stea în genunchi perioade îndelungate, între cinci și opt ore. Mai mult, administratorul i-a obligat să participe, de mai multe ori pe săptămână, la slujbe și ritualuri ale unui cult religios din care el făcea parte. 

Procurorii mai detaliază, în comunicatul de presă, că administratorul fundației i-a obligat pe minori să presteze munci grele pentru acesta și familia sa. Câteva exemple enumerate de instituție sunt: descărcatul TIR-urilor cu marfă, dezmembrarea unui acoperiș, îngrijirea animalelor, transportul de materiale de construcții sau montajul de pavele.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday