Incendiul, numit Post Fire, se manifestă de-a lungul autostrăzii Interstate 5, spre sud, și a ajuns în apropiere de Grapevine, o mică comunitate aflată la 100 de km de orașul Los Angeles. A fost emis ordin de evacuare pentru aproximativ 1.200 de persoane. Autoritățile au transmis rezidenților să rămână vigilenți și să fie pregătiți să se evacueze, dacă direcția incendiului se schimbă.


Focul a izbucnit sâmbătă în jurul orei locale 14:00, și a crescut rapid în intensitate, distrugând mai multe clădiri de reparații auto și hale de-a lungul autostrăzii. Echipajele Departamentului de Pompieri din districtul Los Angeles au răspuns rapid, dar incendiul a scăpat de sub control, din cauza vântului care atinge la rafală 60 km/h. Peste 300 de pompieri au fost mobilizați.

Experții avertizează că iarna umedă a favorizat creșterea vegetației, care se usucă pe măsură ce temperaturile cresc. Meteorologii prognozează că temperaturile din zonă vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit, cu niveluri de umiditate mai scăzute, pe parcursul zilei de duminică.

Districtul de management al calității aerului de pe Coasta de Sud a postat un avertisment privind fumul produs de incendiu, și i-a avertizat pe locuitorii din orășelele Castaic și Santa Clarita să rămână în case.

Surse alternative: LA Times, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday