Update: Presa rusă citează serviciile de securitate și relatează că “infractorii au fost eliminați, angajații care erau ținuți ostatici au fost eliberați și nu au fost răniți“.

Știrea în forma inițială: Deținuții au doborât gratiile unei ferestre dintr-o celulă și au intrat în camera de gardă. Presa rusă de stat relatează că unii dintre prizonieri au fost acuzați de infracțiuni de terorism, inclusiv de afilierea la gruparea Stat Islamic.

Potrivit Nexta, cel puțin trei dintre ei au fost arestați în 2023 și condamnați la închisoare, deoarece pregăteau un un atac asupra Curții Supreme din Karaciai-Cerchezia. De asemenea, ISIS a revendicat atacul din martie asupra săli de concerte din Moscova, și nu este clar dacă deținuții au fost implicați în vreun fel și în acest atac.

Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a transmis că doi angajați ai închisorii au fost luați ostatici și imobilizați în curtea centrului de detenție de deținuții înarmați cu arme improvizate. Aceștia au transmis un video în care solicită o mașină pentru transport, arme și garantarea trecerii libere.

Potrivit autorităților, prizonierii erau ținuți în celule diferite, dar între ei exista o legătură, deoarece au pregătit acțiunea timp de luni de zile. Imaginile de la fața locului arătă că drumurile din jurul centrului de detenție au fost închise.

Surse alternative: Reuters, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday