Administrația spațială americană a informat că cele patru instrumente trimit informații, după mai multe luni în care oamenii de știință au lucrat pentru a repara o problemă a computerului de bord. Primul instrument a redevenit funcțional în aprilie, când a trimis un set de date descifrabile către Pământ.

Voyager a fost lansată în spațiu în 1977 și este cel mai depărtat obiect de Pământ construit vreodată de oameni. În anii de serviciu, a descoperit un inel subțire din jurul lui Jupiter și mai multe luni ale lui Saturn. Instrumentele sale au fost construite pentru a culege informații despre undele de plasmă, câmpurile magnetice și particulele. 

Împreună cu geamăna Voyager 2, cele două sunt singurele obiecte care colectează direct informații despre spațiul interstelar, din afara heliosferei create de energia solară. Voyager 2 se află la circa 20 de miliarde de kilometri față de Pământ și, spre deosebire de cealaltă, a trecut și pe lângă Uranus și Neptun, ultimele planete din sistemul solar.

Surse alternative: Associated Press, Comunicatul NASA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday