Armata israeliană (IDF) a anunțat că opt soldați și-au pierdut viața în timpul unor confruntări în interiorul și în jurul Rafah din sudul teritoriului palestinian. Aripa armată a grupării Hamas a afirmat că militanții săi au creat o ambuscadă pentru un transportor blindat de persoane, într-o zonă vestică a orașului, acțiune în urma căreia au murit sau au fost răniți mai mulți soldați israelieni.

Locuitori din Rafah au declarat pentru jurnaliști că cel puțin 15 palestinieni au fost uciși în suburbiile așezării, în timp ce alți patru au fost omorâți în atacuri separate, tot în sudul teritoriului. Tancurile israeliene au avansat în vestul Rafah, în zona Tel Al-Sultan, iar obuze au căzut în zona de coastă.

IDF a mai comunicat că militarii săi au capturat cantități însemnate de arme, inclusiv din tunelurile de sub oraș, folosite de militanții Hamas. Armata a mai susținut că, vineri, Hamas a lansat cinci rachete dintr-o zonă umanitară din centrul Gazei. Despre două dintre ele, a comunicat că au căzut în Israel, iar trei pe teritoriul palestinian.

La mai bine de opt luni de la declanșarea războiului, un acord pentru încetarea focului pare încă departe, mai arată agenția de presă. Un armistițiu de șapte zile a fost în vigoare la finalul lunii noiembrie.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday