Prințesa Kate a mers alături de cei trei copii ai săi, într-o trăsură, la Palatul Buckingham din centrul Londrei, unde s-a desfășurat parada de Ziua Oficială a Monarhului britanic, eveniment cunoscut ca “Trooping the Colour”. La paradă au defilat circa 1.400 de ofițeri și soldați, cu 200 de cai. La final, unii din cei mai importanți membrii ai familiei regale, inclusiv regele și prințesa Kate, au apărut în balconul Palatului Buckingham, de unde au salutat mulțimea.

Pentru Kate (42 de ani), a fost prima apariție publică de când a anunțat că are cancer, în martie. Ea a anunțat, vineri, că starea sa de sănătate se îmbunătățește, dar că va continua tratamentul. În februarie, Casa Regală a transmis că regele Charles (75 de ani) a fost diagnosticat cu cancer, iar acesta și-a reluat îndatoririle publice în aprilie.

Suveranul a sosit la Palatul Buckingham tot cu trăsura, dat fiind faptul că urmează tratament. Spre comparație, anul trecut a făcut traseul călare.

Despre “Ziua Monarhului”, istoricii cred că a fost introdusă de regele George al II-lea, în 1748. Despre el se cunoaște că îndrăgea petrecerile și, fiind născut în luna noiembrie când vremea nu este favorabilă, a organizat petreceri în iulie, care au devenit o tradiție.

Surse alternative: Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday