Anunțul a fost făcut în timpul summitului care se desfășoară la Lucerna, în Elveția. Kamala Harris urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și să se adreseze sesiunii plenare a reuniunii.

Cele 1,5 miliarde de dolari includ 500 de milioane pentru asistență energetică și redirecționarea a 324 de milioane de dolari din fonduri anunțate anterior către reparații de urgență a infrastructurii energetice, a transmis biroul vicepreședintei SUA. De asemenea, peste 379 de milioane de dolari reprezintă ajutor umanitar pentru refugiați și alte persoane afectate de război.

Harris va petrece mai puțin de 24 de ore la întâlnirea din Elveția. Președintele american a participat decent la summitul G7 din Italia, și s-a întors în SUA pentru a participa la o strângere de fonduri pentru campania sa prezidențială. Duminică, Statele Unite vor fi reprezentate la summit de către consilierul pentru securitate, Jake Sullivan.

Surse alternative: Casa Albă, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday