Avionul militar rusesc, un SU-24, a zburat, pentru scurt timp, în spațiul aerian al Suediei din Marea Baltică, la est de insula Gotland, înainte de a fi escortat de către două avioane Gripen, a anunțat sâmbătă dimineață Forțele Armate Suedeze. Comandantul a declarat că “acțiunile rusești nu sunt acceptabile și arată o lipsă de respect pentru integritatea noastră teritorială. Noi am urmărit întregul șir al evenimentelor și am intervenit”.

Pătrunderea a avut loc în timp ce militarii NATO desfășurau exerciții militare în mai multe țări și regiuni, inclusiv în Marea Baltică. Ultima dată când aeronavele militare rusești au violat spațiul aerian al Suediei a avut loc în 2022, când țara nu era membră a organizației militare de apărare.

Vineri, Finlanda a transmis că suspectează faptul că patru avioane militare rusești i-au încălcat spațiul aerian pe 10 iunie.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday