Ministerul sud-coreean al Apărării a subliniat că a identificat cel puțin 10 mii de containere trimise din Coreea de Nord în Rusia, care ar putea conține aproximativ cinci milioane de obuze de artilerie folosite pentru a ataca Ucraina. 

“Este de așteptat ca Putin să caute o colaborare mai strânsă în domeniul apărării cu Coreea de Nord, în special în ceea ce privește aprovizionarea militară, cum ar fi cu proiectile de artilerie, care sunt necesare pentru obține victoria în Ucraina”, a declarat Shin Won-sik, ministrul sud-coreean al Apărării. El a mai spus că Coreea de Nord a trimis zeci de rachete balistice pentru a sprijini Rusia. 

În schimbul munițiilor, Rusia a trimis Coreei de Nord echipamente care o vor ajuta cu planurile sale de a dezvolta sateliți spion, precum și armament convențional, cum ar fi tancuri și avioane, mai arată guvernul de la Seul. 

Presa internațională relatează, pe baza imaginilor din satelit, că Putin va vizita Coreea de Nord săptămâna viitoare, iar analiștii se așteaptă ca schimburile de tehnologie militară dintre cele două țări să se intensifice în urma acestei vizite. Aceasta ar fi prima vizită a președintelui rus în Coreea de Nord din ultimii 24 de ani. În anul 2000, acesta s-a întâlnit cu tatăl lui Kim Jong-un, Kim Jong-il.

Sursă: Bloomberg 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday