Europol a explicat, într-un comunicat de presă, că rețeaua trafica cocaină din Columbia, Brazilia și Ecuador către țările din Uniunea Europeană, prin intermediul unor transporturi maritime care treceau prin porturi din Africa de Vest și Insulele Canare. 

Investigația, condusă de Garda Civilă Spaniolă, a durat trei ani și a cuprins mai multe acțiuni, inclusiv o captură de 700 de kilograme de cocaină, în apropiere de Insulele Canare, în august 2023. Pe baza interpretării datelor din conversațiile criptate ale membrilor echipajului prinși atunci, anchetatorii au identificat coordonatorii și intermediarii rețelei, originari din Balcanii de Vest, dar care au fost identificați în Dubai și Turcia.

În total, 40 de persoane au fost arestate în Brazilia, Croația, Germania, Serbia, Spania și Turcia, iar opt tone de cocaină au fost confiscate în Belgia, Olanda și Spania. Până la 50 de milioane de euro au fost înghețate în Serbia, iar în Brazilia au fost confiscate 12 milioane de euro și trei milioane de dolari.

Sursă: Europol

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday