Sindicatele europene din cadrul Fifpro, care îi reprezintă pe fotbaliștii din întreaga lume, au anunțat o acțiune în justiție la Tribunalul de Comerț de la Bruxelles, după ce FIFA a anunțat că, în sezonul viitor, plănuiește ca la Cupa Mondială a Cluburilor să participe 32 de echipe. Turneul a fost programat pentru 14 iunie – 13 iulie, în Statele Unite.

Sindicatele, reprezentate de asociațiile fotbaliștilor din Anglia și Franța, reclamă, de asemenea, că FIFA stabilește în mod unilateral calendarul meciurilor. Asociația engleză (PFA) explică faptul că sezonul 2024-2025 se va încheia, în Premier League, pe 25 mai, finala Champions League este programată pentru 31 mai, iar apoi, între 2 și 10 iunie vor avea loc meciurile echipelor naționale. Următorul sezon de Premier League va lua startul la jumătatea lunii august, ceea ce înseamnă că jucătorii nu vor avea mult timp de repaus. PFA spune că, prin acest proces, urmărește ca FIFA să respecte drepturile legale ale fotbaliștilor de a lua pauze din activitate.

FIFA a declarat, luna trecută, că este de competența sa să stabilească parametrii competițiilor, respectând în același timp cadrele de reglementare în vigoare. Președintele Gianni Infantino a spus că o dispută juridică cu privire la Cupa Mondială a Cluburilor este ”o dezbatere inutilă”.

La ediția din 2023, desfășurată între 12 și 22 decembrie, au luat parte cele șase campioane ale competițiilor continentale și Al-Ittihad, reprezentantă a țării gaze, Arabia Saudită.

Sursă alternativă: The Guardian

Foto: Giorgio Rossi | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday