Incendiul a izbucnit la un etaj inferior al clădirii din orașul Mangaj și s-a extins în sus, fiind foarte dificil ca oamenii de la etajele superioare să poată ieși din clădire. În momentul de față, bilanțul indică cel puțin 49 de morți și în jur de 47 de răniți. Din primele date, în clădirea de șase etaje erau cazați aproximativ 200 de muncitori din mai multe state asiatice, dar cei mai mulți erau indieni.

Viceprim-ministrul indian atribuie vina proprietarilor de imobile, acuzând că “lăcomia proprietarilor de imobile este cea care duce la aceste chestiuni. Încălcările normelor de siguranță par să fie factori care au contribuit la această situație”. Nu este clar ce a provocat incendiul, dar proprietarul clădirii a fost reținut.

Autoritățile locale recunosc că știu despre existența acestor blocuri supraaglomerate. La fel ca în alte state din Golf, Kuwait se bazează foarte mult pe forța de muncă străină, mai ales în construcții.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday