“După părerea mea, chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfăşurat foarte bine, iar rezultatele vorbesc de la sine. Vă amintiţi că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă această coaliţie este bună pentru România sau nu. Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporţie de aproape 50% au votat lista comună prezentată de coaliţie şi este foarte corect aşa, după ce coaliţia a reuşit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele provocate de războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat Iohannis, aparent mulțumit de rezultatul celor două partide.

Pe fondul unei participări mult mai mari la vot, Alianța PSD-PNL a adunat peste 4,3 milioane de voturi, duminică, la alegerile Europarlamentare, față de 1,7 milioane de voturi pentru PSD și 1,48 de milioane de voturi pentru PNL, la alegeri parlamentare din 2020. La vremea respectivă, procentele adunate au fost însă mai mari, iar la europarlamentarele din 2019 PNL a primit 27% din voturi, iar PSD 25%.

Iohannis a insistat pe faptul că “a fost o decizie bună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru că alegerile sunt valide democratic când participă un număr mare de alegători și asta ne-a adus o participare de peste 50%.” 

Foto: Albertophotography | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday