UPDATE: “Hamas salută ceea ce este inclus în rezoluția Consiliului de Securitate care vizează încetarea permanentă a focului în Gaza, retragerea completă, schimbul de prizonieri, reconstrucția, întoarcerea persoanelor strămutate în zonele lor de reședință, respingerea oricărei schimbări sau reduceri demografice în zona Fâșiei Gaza și livrarea ajutoarelor necesare oamenilor noștri din Fâșie”, a declarat organizația într-un comunicat.

Hamas a mai spus și că este dispusă să se angajeze în negocieri indirecte privind implementarea principiilor “care sunt în concordanță cu cerințele poporului și ale celor aflați la conducere”.

Știrea inițială: Rezoluția a fost adoptată cu 14 voturi pentru, zero împotrivă și o abținere a Rusiei. Planul SUA vizează încetare imediată a focului, eliberarea ostaticilor, retragerea forțelor israeliene din zonele populate, în primă fază, o creștere imediată a asistenței umanitare și restabilirea serviciilor de bază, întoarcerea civililor palestinieni în nordul Gazei, dar și întocmirea unei foi de parcurs pentru încheierea totală a crizei și un plan de reconstrucție pe mai mulți ani susținut la nivel internațional.

Conform SUA, Israelul a acceptat deja această propunere, însă nu și Hamas. Rezoluția spunea că SUA, Qatarul și Egiptul vor “lucra pentru a se asigura că negocierile continuă până când se va ajunge la toate acordurile”.

Surse: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday