Incidentele au avut loc la un meci din prima ligă spaniolă, care s-a disputat pe 21 mai anul trecut, pe stadionul Mestalla din Valencia. Cei trei bărbați i-au adresat insulte jucătorului Vinicius Jr. și s-au maimuțărit la acesta. Meciul a fost oprit pentru câteva minute, iar jucătorul brazilian l-a identificat pe unul dintre acuzaţi, ceilalți fiind găsiți cu ajutorul camerelor de supraveghere. Este prima condamnare pentru rasism în fotbal, din Spania.

Acum, un tribunal din Valencia i-a condamnat pe cei trei fani la opt luni de închisoare, pentru abuzuri rasiale. Pentru că sențința primită este de sub doi ani, executarea pedeapsei le-a fost suspendată, iar aceștia vor rămâne în libertate. De asemenea, au fost interziși li s-a interzic accesul pe stadioanele de fotbal din Spania timp de doi ani și au fost obligați să plătească toate cheltuielile de judecată.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday