Statul Major General al Armatei Ucrainene transmite că militarii ucraineni au lovit un sistem S-400, amplasat lângă Geankoi, și două sisteme S-300, mai puțin avansate decât celălalt, amplasate în apropiere de Eupatoria și Ciornomorske. Structura militară precizează că loviturile au scos din funcțiune radarele sistemelor rusești și că “niciuna dintre rachetele noastre nu a fost interceptată de apărarea aeriană «extrem de eficientă» a inamicului”

În schimb, ministerul rus al Apărării nu a avut nicio reacție. Mai multe canale locale de Telegram au raportat explozii în apropiere de Geankoi și Eupatoria.

Reuters scrie că, în cei peste doi ani de război, Armata Ucraineană a efectuat multiple atacuri aeriene și navale asupra Crimeei, ocupată de Rusia în 2014 și anexată printr-un referendum nerecunoscut internațional. Armata Kievului a provocat pagube semnificative flotei Moscovei la Marea Neagră. 

Surse alternative: Pravda.ua, Reuters

*foto cu caracter ilustrativ: Igor Dolgov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday