UPDATE ora 16:35. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat într-o conferință de presă că va candida pentru președinția USR, după demisia lui Cătălin Drulă: “O să îmi asum o candidatură pentru președinția partidului USR, la următorul congres. Voi propune un nou birou național, o nouă conducere cu mine președinte și, dacă voi primi susținerea colegilor pentru această misiune grea, dar frumoasă, o voi accepta. Subliniez, însă, că am fost ales primar al Timișoarei și prioritatea mea este și va rămâne Timișoara. Sunt primar și voi rămâne primar, nu mă duc niciunde. Dar în același timp nu pot să ignor că, din Timișoara, am transmis un semnal că ne putem bate cu acest colos. Noi, timișorenii, avem o responsabilitate, o vocație de a fi coresponsabili pentru soarta națională”.

Dominic Fritz, susținut de Dreapta Unită la primăria Municipiului Timișoara, a obținut peste 49% din voturi, conform rezultatelor parțiale, și a câștigat un al doilea mandat de primar. Următorul, după procentul de voturi obținute, a fost Nicolae Robu, susținut de alianța PSD-PNL, cu 37%.

Știrea în formă inițială.Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au dat votul. Acest rezultat este sub așteptări. Desigur, am putea să vorbim despre cauze, să căutăm scuze. Îmi asum acest rezultat și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte, în cel mai scurt timp. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție și mă refer aici la Dominic Fritz care a câștigat la Timișoara. Este foarte important ca această mișcare să continue. Este important să avem un reset, să plecăm mai departe cu energii proaspete”, a declarat Cătălin Drulă.

Decizia lui Cătălin Drulă vine după ce Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a înregistrat un rezultat sub așteptări în alegerile locale și europarlamentare. USR a pierdul cursa electorală în Bacău și Brașov, unde primarii USR în funcție nu au reușit să obțină un nou mandat. De asemenea, numărătoarea parțială indică că Clotilde Armand și Radu Mihai vor pierde funcția de primar la Sector 1 și Sector 2.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday