Firma britanică de securitate Ambrey a transmis duminică că o navă de marfă aflată sub pavilion Antigua și Barbuda a fost lovită de o rachetă, la 83 de mile marine sud-est de Aden și a luat foc. Incendiul a fost lichidat.

Anterior, United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) a explicat că a primit un raport de la căpitanul unei nave despre un incident la 80 de mile marine sud-est de Aden: “Nava se îndrepta spre sud-vest, de-a lungul Golfului Aden, când stația din față a fost lovită de o rachetă. A izbucnit un incendiu, dar a fost neutralizat. A fost observată și o a doua rachetă, dar aceasta nu a lovit nava. Persoanele aflate la bordul unor bărci mici din apropiere au deschis focul asupra navei în timpul incidentului“. Nava și-a schimbat cursul spre port. Nu s-au înregistrat răniți.

Separat, Ambrey și UKMTO fuseseră informate despre un alt incident, la 70 de mile marine sud-vest de Aden: “Comandantul raportează că nava a fost lovită de un proiectil necunoscut pe secțiunea din pupa și a izbucnit un incendiu. Daunele sunt în curs de evaluare“. Nu au fost raportate victime.

Rebelii Houthi, care controlează cele mai populate părți ale Yemenului și sunt susținuți de Iran, atacă navele de-a largul coastei de luni de zile, spunând că acționează în solidaritate cu palestinienii care luptă împotriva Israelului în Gaza. Până la această oră, nu au revendicat atacul de azi asupra celor două nave.

Sursă: Reuters

Foto: Zarko Prusac | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday