Parchetul Federal din Germania a transmis că un presupus susținător al ISIS a fost arestat pe aeroportul din Köln, vineri, cu o săptămână înainte de începerea Campionatului European de fotbal UEFA. Acesta este suspectat că face parte din organizația teroristă.

Conform anchetatorilor, bărbatul, cu cetățenie germană, marocană și poloneză, a transferat, anul trecut, peste 1.500 de euro sub forma de criptomonede, într-un cont aparținând unei ramuri a grupării teroriste ISIS. 

Potrivit presei germane, individul a aplicat, de asemenea, la posturi de steward și personal de securitate pentru evenimente din apropierea stadioanelor de fotbal, în timpul Euro 2024, însă nu a fost acceptat. Anchetatorii au confiscat telefoane mobile, suporturi de date, computere și “înregistrări suspecte” de la domiciliul acestuia.  

Campionatul european de fotbal UEFA, cunoscut sub numele de Euro 2024, se va desfășura în zece orașe germane diferite, între 14 iunie și 14 iulie. Se estimează că vor fi prezenți 2,7 milioane de fani pe stadioane și până la 12 milioane de telespectatori.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a declarat că țara se pregătește pentru “toate pericolele imaginabile”. Aceasta a menționat amenințări precum terorismul și huliganismul din fotbal.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday