Lucian Romașcanu a obținut peste 60% în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. În cadrul Consiliului Județean, PSD a obținut 56%, iar PNL, la mare distanță, 19%.

La Primăria Municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD) a câștigat un nou mandat, cu peste 65%, fiind urmat de Carmen Ichim (PNL) cu 13,5%.

Prezența la vot: 

Pentru Consiliul Județean Buzău candidează în acest an șapte partide, iar cinci dintre ele au propus și câte un candidat pentru funcția de președinte al acestuia.

Muncaciu Sorin-Titus – AUR

Mocanu Adrian – PNL

Romașcanu Lucian – PSD

Păduroiu Virole-Mircea – SOS RO

Bădulescu Dorin-Valeriu – ADU

La nivelul Municipiului Buzău, sunt șapte candidați la funcția de primar, dintre care șase propuși de partide și un candidat independent.

Toma Constantin – PSD

Ichim Carmen-Adriana – PNL

Stîlpeanu Laurențiu – SOS RO

Euprescu Nicolae-George – PDS

Barchizeanu Dănuț-Viorel – PUSL

Drăgulin Florin – ADU

Crăiță Haritina – Candidat independent

La alegerile locale din septembrie 2020 au votat 52,7% din cei 200 de mii de cetățeni cu drept de vot înregistrați pe listele permanente din Județul Buzău, iar în Municipiul Buzău, unde sunt înregistrați 38 de mii de votanți, prezența a fost de 35,68 %. În schimb, la alegerile europene din mai 2019, prezența a fost de 48,5 % la nivelul județului și de 47,15% în municipiul Buzău.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday